laxanontolmades

Οι λαχανοντολμάδες αποτελούν ένα ισορροπημένο γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και καλή πηγή φυλλικού οξέος. Το λάχανο από μόνο του είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

 

Για την παρασκευή χρειαζόμαστε:
1 μεγάλο λάχανο
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
500 γραμμάρια κιμάς (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Δυόσμος ξερός
Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ζεματάτε ολόκληρο το λάχανο, χωρίζοντας τα φύλλα του και κόβοντας τα σκληρά κοτσάνια.

Αναμειγνύετε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι -πιπέρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε φύλλο λάχανου έτσι ώστε να κλειστεί καλά το μείγμα μέσα.

Τα τοποθετείτε μετά στην κατσαρόλα. Ρίχνετε βραστό νερό και μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι μέχρι να καλυφθούν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν για 30 περίπου λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και σερβίρετε αν θέλετε τους λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο.