Κουλούρια Καρότου

Το καρότο είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα καροτίνης. Τρώγεται ωμό, σε σαλάτες ή ακόμα και μαγειρεμένο σε λαδερά φαγητά όπως ο αρακάς, οι φακές και η φασολάδα.
Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι οι λιποδιαλυτικές ουσίες του καρότου απορροφώνται καλύτερα με την προσθήκη ελαιολάδου.

 Για την παρασκευή χρειαζόμαστε:

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
4 καρότα τριμμένα
200 γραμμάρια λάδι
100 γραμμάρια νερό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύετε σένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη σφικτή και λεία.

Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί περίπου για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο.

Πλάθετε κορδονάκια και σχηματίζετε κουλουράκια.

Αφού τα ετοιμάσετε τα αραδιάζετε σε λαδωμένη λαμαρίνα ή σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.

Ψήνετε στους 175 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά.