fasolia ladoxydo

Αποτελούν εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Ένα φλιτζάνι καλύπτει περίπου το 1/3 των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη χωρίς να προσδίδει και την αντίστοιχη ποσότητα κορεσμένου λίπους από το κόκκινο κρέας.
Τα όσπρια είναι προτιμότερο να συνοδεύονται από τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C καθώς οι ουσίες αυτές αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου.
Τέλος, είναι καλό να σημειωθεί ότι η προσθήκη εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου αναδεικνύει περισσότερο τα φασόλια προσφέροντας τους περισσότερη γεύση.

 

Για την παρασκευή χρειαζόμαστε:
Ντομάτα, αγγούρι
Κόκκινη πιπεριά, μαρούλι
200 γραμμάρια φασόλια άσπρα βρασμένα
200 γραμμάρια φασόλια κόκκινα βρασμένα
200 γραμμάρια βραστό ζαμπόν σε κύβους
2 κουτ. Σούπας ανθότυρο ή φέτα ή κότατζ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Χοντροαλεσμένο πιπέρι
Βασιλικό

Εκτέλεση
Κόβετε τα λαχανικά σε λωρίδες και προσθέστε τα φασόλια, το ζαμπόν και το τυρί επιλογής σας. Περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.