Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κοντά στην πόλη των Φιλιατρών Μεσσηνίας στην επαρχία της Τριφυλίας, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, σε μια περιοχή γνωστή από τους ντόπιους ως 'Βηρό', βρίσκεται ο οικογενειακός μας ελαιώνας. Η λέξη 'Βηρό', από την οποία και εμπνευστήκαμε το όνομα του ελαιολάδου μας, αποτελεί τοπωνύμιο της περιοχής και προέρχεται από την παλιά σλαβική λέξη 'ΒΙΡ' και 'ΒΙΡΑ' που σημαίνουν πηγή και εκροή ύδατος στην περιοχή κοιλοτήτων. Η περιοχή εκείνη άλλωστε είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια της ελιάς, αφού το μικροκλίμα της περιοχής και τα εύφορα εδάφη της, αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων που παράγουν άριστης ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.


Εδώ και τρεις γενιές παράγουμε με φροντίδα αυτό το εκλεκτό προϊόν. Κάθε χρόνο, κοντά στα μέσα Νοεμβρίου μαζεύουμε με μεράκι το ελαιόλαδο της σοδειάς μας. Οι ελιές, ποικιλίας «κορωνέικης», μαζεύονται με ράβδισμα πάνω σε δίκτυα και συγκεντρώνονται μέσα σε πάνινα σακιά. Από εκεί, χωρίς καθυστέρηση, πάνε κατευθείαν στο ελαιοτριβείο με «εξαγωγή εν ψυχρώ», δηλαδή φυγοκέντρηση του ελαιοπολτού σε ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία <25ο C, πετυχαίνοντας υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας με υψηλή βιολογική και διατροφική αξία. Άλλωστε, στη 'limited edition' σειρά μας, η οξύτητα του ελαιολάδου μας δεν ξεπερνάει το 0,3%.


Απαράβατος κανόνας για εμάς είναι κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας (καλλιέργεια, συγκομιδή, παραγωγή, τυποποίηση) μέχρι και τη διάθεση του ελαιολάδου μας στον τελικό καταναλωτή, να τηρούμε όλα τα διεθνή πρότυπα για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων( ISO και HACCP).